ALES BAŞVURULARI BAŞLADI

ALES SONBAHAR DÖNEMİ NE ZAMAN YAPILACAK ?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları için beklenen duyuru tarihi belli oldu. Ülkemizde bütün il merkezlerinde yapılacaktır. 30 Eylül 2018 tarihinde yapılacak başvuruları 24 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlamıştır. ALES Sonbahar Dönemi başvuruları için son gün ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2018 yılı sonbahar dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvurularının başladığını belirtti. 2018 yılı sonbahar döenmi ALES  kılavuz ve başvuru bilgileri ÖSYM’nin resmi sayfası üzerinden paylaşıldı. Yapılan paylaşımda; “2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 yılı  ALES sonbahar dönemi), 30 Eylül 2018 tarihinde bütün il merkezinde yapılacaktır. (KKTC – Lefkoşa’da sadece İlkbahar Dönemi Sınavı yapılacaktır.) ALES saat 10.15’te başlayacaktır. Ales’in sorularını cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Ales sonbahar dönemi  başvurular, 24 Temmuz-02 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların başvuru sürecinde Ek’te yer alan 2018 yılı sonbahar döenmi ALES Kılavuzunu dikkatle incelemeleri önerilmektedir.

Başvuru Merkezleri nasıl öğrenebilirim ?

Ales sonbahar dönemi nin başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Mesai saatleri arasında hafta içi günleri başvuru işlemleri kabul edilmektedir.

Hangi bankalara sınav ücretini yatırabilirim ?

Ales sonbahar dönemi ne girecek adaylar, sınav ücretlerini ales sonbahar dönemi başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra yapmaları gerekmektedir. ÖSYM Ales sonbahar döenmi için banka ödemelerini yapacak adaylar,  sonbahar dönemi Ales  ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırabileceklerdir. Kılavuzda belirtilen bankalardan birine giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuru işlemlerinde T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir.

İNTERNET BANKACILIĞI İLE SINAV ÜCRETİNİ ÖDEYEBİLİRMİYİM ?

İnternet bankacılığıyla da Ales sonbahar dönemi ücreti yatırılabilmektedir.  Sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir. Kılavuzda belirtilen bankalardan birine giderek ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yapılacaktır. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır. Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı halde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan
adayların başvuru bilgileri kabul edilmeyecek ve silinecektir.

Ales sonbahar dönemi ne zaman
Ales sonbahar dönemi ne zaman

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın