Basketbol 1. Kademe ”E” Kategorisi Antrenör Kursu

Basketbol Antrenör Kursu

Ankara ilinde 17-28 Aralık 2018 tarihinde  1. Kademe ”E” Kategorisi Basketbol Antrenör Kursu açılacaktır. Kurs detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz:

Kurs Adı: 1. Kademe ”E” Kategorisi Basketbol Antrenör Kursu

Kurs Tarihi : 17-28 Aralık 2018

Kurs Ücreti: 300 TL

Kurs Başvuru Tarihleri: 07 Kasım-06 Aralık 2018

Kurs Kontenjanı: Eğitim Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda 1. Kademe ”E” Kategorisi Basketbol Antrenör Kursu için maksimum kontenjan, teknik yeterlilik sınavında yetmiş (70) puan üzeri not alıp başarılı olan ilk yüz (100) kişi ile sınırlandırılmıştır.

Kurs Başvurusu : E-Devlet Kapısı Spor Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvuru sırasında kurs için istenen belgeler sisteme kayıt edilecektir. Kurs belgeleri taranarak veya fotoğrafları çekilerek sisteme kayıt edilmesi gerekmektedir. Kurs ücretini yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar kayıt işlemi sonunda mail adresinize gelen referans numarası Garanti Bankasına yatırılacaktır.

Teknik Yeterlilik Sınavı: 17 Aralık 2018 tarihi olan kursun ilk gününde saat 08:30 da yapılacaktır. Teknik yeterlilik sınavında başarılı olan adaylardan yapılan eleme ile kursa kabul edilen adaylar kurs ücretlerini ödeyerek kursa başlayabileceklerdir.

Teknik Yeterlilik Sınavı

Ankara ilinde 17-28 Aralık 2018 tarihinde  1. Kademe ”E” Kategorisi Basketbol Antrenör Yetiştirme Kursu ‘nda ilk gün olan 17 Aralık 2018 tarihinde saat 08:30 da yapılacak olan teknik yeterlilik sınavı aşağıda yer alan esaslar doğrultusunda yapılacaktır.

Teknik Yeterlilik Sınav esaslarına ulaşmak için teknik-yeterlilik-sınav-parkur-şablonu linke tıklayınız.

1.Kademe “E”  Kategori Basketbol Antrenör Kursu Kurs Katilimi İçin Şartlar ve İstenilen Belgeler

  •  18 yaşını doldurmuş olmak.
  • E-devlet kapısından temin edilecek QR kodlu lise mezuniyet veya üniversite öğrenci/mezuniyet belgesinin onaylı fotokopileri
  • Sağlık raporu (Son 6 ay içerisinde, Aile hekimi, dahiliye, kardiyoloji veya spor hekimi ünvanlı doktorlardan herhangi birinden alınacak “antrenörlük yapmasında sakınca olmadığına” dair sağlık raporu taratılarak veya fotoğrafı çekilerek spor bilgi sistemine eklenecek)
  • Adli Sicil Kaydı (e-devlet kapsısından QR kodlu olarak temin edilebilir. )
  • Herhangi bir spor branşında sporcu veya antrenör olarak ceza almadığına dair yazı. (Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden alınabilir.)
  • E-devlet kapısından temin edilecek QR kodlu nüfus kayıt örneği.
  • E-devlet kapısından temin edilecek QR kodlu ikametgah belgesi
  • Teknik Yeterlilik Sınavında başarılı olarak kursa kabul edilen adaylardan kurs yöneticisine verilmek üzere 3 adet vesikalık fotoğraf
  • Teknik Yeterlilik Sınavında başarılı olmak.

Temel ve Özel Eğitim Derslerinden Muafiyet

  •  Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlar, temel eğitim programında yer alan derslerden muaf tutulurlar. (Sadece Oyun Kuralları Bilgisi, Özel Antrenman Bilgisi ve Teknik-Taktik derslerinden sorumlu olacaklardır. Bu derslere katılım zorunluluğu olup; raporlu olsalar dahi, devamsızlık hakkı bulunmamaktadır.) Halen öğrenci olanlar, temel eğitim programındaki dersleri alıp başarılı olduklarını belgelemiş olsalar dahi bu derslerden ilgili yönerge gereği muaf olamazlar.
  • Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının dışındaki  üniversite mezunları, temel eğitim programında yer alan yer alan dersleri öğrenim hayatları boyunca başarıyla tamamladıklarını belgelemeleri halinde, mezuniyetlerinden itibaren, beş (5) yıl içinde temel eğitim programında yer alan derslerden muaf tutulurlar.
  • Başka bir spor dalında 1. Kademe (E) antrenör kursuna giren ve başarılı olanlar, girdikleri kurs tarihinden itibaren dört (4) yıl içerisinde açılan sadece 1. Kademe (E) antrenör kurslarında geçerli olmak üzere başvuru yaptıkları takdirde, temel eğitim programında yer alan derslerden muaf tutulurlar.
  • Muafiyet hakkı kazanan kişiler resmi sitemizde yayınlanacak ders programına göre hareket edip, sadece Oyun Kuralları Bilgisi, Özel Antrenman Bilgisi ve Teknik-Taktik derslerine katılacaklardır. Bu derslere katılım zorunluluğu olup; raporlu olsalar dahi, devamsızlık hakkı bulunmamaktadır.
  • Basketbol branşında federasyonumuzca açılan hakemlik kurslarına katılarak başarılı olan ve bunu belgeleyen (hakem kimlik kartı veya il temsilcisinden resmi yazı) adaylar, antrenör kursunda “Oyun Kuralları” dersinden muaf tutulurlar.

 

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın