Görevli İzinli Olan Öğretmene Destekleme ve Yetiştirme Kursu Ücreti Ödenir mi?

Görevli izinli olan öğretmene DYK ek ders ücreti

Görevli İzinli Olan Öğretmene Destekleme ve Yetiştirme Kursu Ücreti Ödenir mi?

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alan öğretmenler kurs tarihinde valilik makamınca görevli izinli olarak görevlendirilmeleri durumunda DYK ek ders ücreti alabilir mi? Görevli izinli olan öğretmene DYK ek ders ücreti ödenir mi? Birçok öğretmeni yakından ilgilendiren konu ile ilgili MEB görüş yazısı paylaştı.

Görevli izinli olan öğretmene destekleme ve yetiştirme kurs ücreti (ek ders ücreti) ödenir mi?

Birçok öğretmen eğitim öğretim takvimi içinde farklı konularda ilgili valilik oluru ile görevli izinli sayılarak görevlendirilmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde bu konu ile ilgili farklı uygulamalar bulunmaktadır. Bazı İl Milli Eğitim Müdürlükleri öğretmenin görevli izinli olduğu günlere denk gelen DYK ek ders ücretlerini ödemektedir. Çoğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise görevli izinli sayılan öğretmenlerin DYK ek ders ücretlerini “kurs fiilen yerine getirilmediği” için ödememektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 20 Nisan 2018 tarihinde 28892082-869-E.8024580 sayılı görüş yazısı ile ilgili konuda görüşlerini sunmuştur. Rize Valiliğinin 17 Nisan 2018 tarihinde Görevli izinli olan öğretmene DYK ek ders ücreti ödenir mi? sorusuna MEB tarafından görüş bildirilmiştir.

MEB Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar

Öğretmenlerin Valilik Oluru ile görevli izinli olduğu günlerde ek ders niteliğinde ki dersleri fiilen yapılmış olarak kabul edilmeli ve ek ders ücreti ödenmelidir. Görevli izinli olan öğretmene DYK ek ders ücreti ödenir mi? sorusunun yanıtını ders görevinin yapılmış sayılacağı haller başlıklı 16. maddeye bakarak öğrenebiliriz:

MEB Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16. Maddesi:

(1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar. Ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

Yukarıda baktığımız madde 16 ‘da açık bir şekilde görevli izinli olan öğretmene ek ders ödemesinin yapılması gerektiği belirtilmiştir. Bir öğretmen valilik oluru ile görevli izinli olduğu günlere denk gelen ek ders niteliğinde olan destekleme ve yetiştirme kurs ücretini de almalıdır.

DYK Ek Ders Ücretinin Ödenmesi Gereken Durumlar

Rize Valiliğinin 17 Nisan 2018 tarihinde MEB ten görüş istediği konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 20 Nisan 2018 tarihinde 28892082-869-E.8024580 sayılı görüş yazısını sunmuştur. Görevli izinli olan öğretmene destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücreti ödenir mi?

Görevli izinli olan öğretmene destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücreti

 

Önerilen makaleler

3 Yorum

  1. […] Görevli İzinli Olan Öğretmene Destekleme ve Yetiştirme Kursu Ücreti Ödenir mi? […]

  2. […] içindedir. Milyonlarca devlet memuru ve 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi çalışan öğretmenler, antrenörler, spor eğitim uzmanları ve diğer memur grupları  ek iş yapabilir mi? Bugün […]

  3. […] 26/03/2020 tarihli ve ilgili sayı ile göndermiş olduğu yazı ile ek dersler ile ilgili haber bekleyen öğretmenlerin bu süreçte ek derslerini alamayacaklarını […]

Bir cevap yazın