Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo Sınav Kılavuzu 2018

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo özel yetenek sınavı ön kayıt yaptıran adaylardan Özel Yetenek Sınavına girmeye hak kazanacak adayların belirlenebilmesi şu şekilde yapılacaktır.

ÖZEL YETENEK SINAVINA KATILACAK ADAYLARIN BELİRLENMESİ

Erkek ve kadın adayların 2018-TYT puanları büyükten küçüğe göre sıralanacak ve  Besyo özel yetenek sınavında toplam erkek ve kadın kontenjanlarının “5 katı” kadar aday özel yetenek sınavına girmeye hak kazanacaktır.  Besyo özel yetenek sınavına ön kayıt yaptıran adaylardan sınava girmeye hak kazanacak erkek ve kadın aday sayıları aşağıdaki şekilde olacaktır:
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo programlarının toplam erkek öğrenci kontenjanı 113 olduğundan 113×5=565 erkek aday,  Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo programlarının toplam kadın öğrenci kontenjanı 62 olduğundan 62×5=310 kadın aday özel yetenek sınavına girmeye hak kazanacaktır.

Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖNKAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Hatay Üniversitesi Besyo özel yetenek sınavına girecek adaylardan aşağıdaki belgeler istenmektedir:
a. Başvuru dilekçesi (Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo Öğrenci İşlerinden alınacaktır).
b. 2018 Temel Yeterlilik Testi Sonuç Belgesi
c. Üç adet 4.5 X 6 cm. ebadında son altı ay içinde çekilmiş fotoğraf
d. Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik belgesi fotokopisi
e. Başvuru kayıt dosyası (Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo Öğrenci İşlerinden alınacaktır).
f. Adayların sağlık kuruluşlarından alacağı “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavına girmesinde sakınca yoktur” ibareli Sağlık Raporu.
g. Herhangi bir spor dalında (bireysel veya takım sporları) spor özgeçmiş durumu belgelenmelidir. Spor özgeçmiş belgeleri onaylanmış olarak ilgili federasyonlardan alınmalıdır.
h. ISLAK İMZALI VE MÜHÜRLÜ olmayan spor özgeçmiş belgeleri KESİNLİKLE değerlendirmeye alınmayacaktır.
i. Milli sporcuların milli sporcu olduklarını gösteren ve ilgili kurumca verilen belgenin aslı ya da noter tasdikli sureti.
j. 30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan (Spor Lisesi veya Liselerin Spor-Alan/Kol) bölümlerden mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler için diplomalarının aslı veya onaylı fotokopisi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAŞVURU YERİ

Başvuru işlemleri Hatay MKÜ  Tayfur Ata Sökmen Kampusundaki Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo  13-17 AĞUSTOS 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru adayın kendisi ya da Başvuru Formunu adayın imzalaması (ıslak imza) şartıyla bir yakını tarafından da yapılabilir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmez.

ÖZEL YETENEK SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER VE KIYAFETLER

Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo özel yetenek sınavına girecek adaylar için gerekli belgeler ve kıyafetler şunlardır:
 Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi dolmamış pasaport). Fotoğraflı özel kimlik belgesi olmayan adaylar sınava
alınmazlar.
 Spor giysileri (şort, tişört, spor ayakkabısı).
 Besyo özel yetenek sınavı ön kayıt yaptıran adaylardan Özel Yetenek Sınavına girmeye hak kazanan adaylara 30 metre sürat testinden önce (internet sitesinden duyuru yapılacaktır) kendisine ait göğüs numarası yazılı tişört dağıtılacaktır.
 Özel Yetenek Sınavı boyunca Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Besyo tarafından adaylara verilen, göğüs numarası yazılı tişörtlerin üzerinde herhangi bir yazı-resim vb. bulunan adaylar sınava alınmayacaklardır.

SINAV TARİHİ VE YERİ

Mustafa Kemal Üniversitesi besyo özel yetenek sınavı 31.08.2018 tarihinde başlayacaktır. Adayların sınava gireceği gün ve saat bilgileri 28 Ağustos 2018 tarihinde mesai bitiminde resmi internet sitemizde duyurulacaktır.
 30 m sürat testi Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Salonunda yapılacaktır.
 Özel yetenek sınavına girmeye hak kazanan erkek adayların 31.08.2018 Cuma günü saat 8:00’da, kadın adayların ise saat 12:00’ da Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Besyoda bulunması gereklemektedir.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın