Özel Okullar İçin Öğretmen İlanları

okul

Özel Okulların Öğretmen Alım İlanları

Nüfusları hızla artan şehirlerimiz ile birlikte özel okullarımızın da sayısı artmaktadır. Sayıları artan özel okullar birçok üniversite mezunu için bir iş fırsatını doğurmaktadır. Günümüzde bir çok kariyer sitesinde özel okulların öğretmen ilanlarını görmekteyiz. Kariyerini özel okul da denemek isteyen bir çok öğretmen bu okullara cv bırakmakta ve mülakatlarına katılmaktadır. Peki özel okullara başvurmak isteyen öğretmenlerimizin ne gibi donanımlarının olması gerekmektedir? Özel okullara nasıl başvuru yapılır? Ve daha bir çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz…

Özel Okullara Nasıl Başvuru Yapılır?

Ekonomik teşvikler ve çocuklarını özel okula göndermek isteyen ailelerin sayısının artması ile birlikte özel okul sayısı da artmaktadır. Sayısı hızla artan özel okulların öğretmen ihtiyaçlarının ortaya çıkmasıyla atama bekleyen bir çok öğretmen bu okullara başvuru yapabilmek için ilanları takip etmekte veya bir tanıdığı vasıtasıyla bu okullara girebilmek için yollar aramaktadır. Devlet okullarına göre daha düşük maaşlarla çalışmak uğruna bu okullara başvuran öğretmen adayları bazen yanlış CV veya mülakatlarda ki yanlış imajından dolayı bu iş fırsatını değerlendirememektedir. Bir çok kariyer sitesinde görebileceğiniz öğretmen ilanlarına nasıl başvurulur? Kariyer planını özel okuldan yana kullanmak isteyen öğretmen adayları CV hazırlarken nelere dikkat etmeli?

Özel okullarda öğretmen olmak isteyen arkadaşlarımız öncelikle etkili ve kısa bir CV hazırlamalıdır. “CV Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar Nelerdir?” başlıklı yazımızdan bu konuda yararlanabilirsiniz. Hazırlanılan CV’ler ilk etapta sizin öğretmenlik ilanına uygunluğunuzu tespit etmek amacıyla kullanılacaktır. Sizleri tanımayan Özel okul yetkilileri yazdığınız özgeçmiş ile sizi değerlendirecektir. Özgeçmiş gönderimleri çoğu zaman elektronik posta ile gerçekleşmektedir. Bazı durumlarda adaylardan CV’lerini şahsen getirmeleri gerektiği yazabilmektedir ilan başvurularında.

Mülakata Giderken Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Özgeçmiş değerlendirmesi sonucu başarılı görünen adaylar mülakat için özel okullara davet edilmektedir. Özel okulların mülakatları genellikle Okul sahiplerinin oluşturduğu komisyon üyelerinden oluşmaktadır. Mülakatlarda dikkat edilmesi gereken bir çok konu bulunmaktadır. Bunları kısaca şu şekilde belirtebiliriz:

Kıyafet,mülakata giden öğretmen adayı için hayati bir öneme sahiptir. İşinizde ki ciddiyeti karşınıza vermiş olduğunuz mesaj ile göstermek istiyorsanız mülakat görüşmesinin olduğu gün erkek adaylar için takım elbise ve kıravat olması önemlidir. Takım elbisenizin, gömleğinizin ütülü olmasına dikkat edin. Ayrıca ayakkabılarınızda boyanmış ve cilalanmış olmalı. Bayan adaylar da tercihen takım elbise veya uygun bir kıyafet giymelidir.

Sakal tıraşı, erkek adayların dikkat etmesi gereken başka önemli bir husustur. Görüşmeye gitmeden önce kesinlikle sakal traşı olmanızı tavsiye ederiz. İmajın her şey olduğunu unutmayın. Karşınızdakine iyi bir imaj vermek istiyorsanız dış görünüşünüze önem vermelisiniz.

Bayan adayların ise saç bakımı yapılmış ve hafif bir makyaj yapmalarını tavsiye ederiz. Abartılı olmayan hafif bir makyaj sizlerin mesleki duruşunuzu gösterecektir.

Sakin olun, mülakat görüşmelerinde stresinize yenilmeyin. Etkili bir konuşma gerçekleştirmek istiyorsanız öncelikle sakin olmalısınız. Konuşmanızı tane tane ve sakin bir şekilde yapmalısınız.

Ses tonu konuşmada dikkat edilmesi gereken bir başka konu. Aynı ses tonu karşınızda ki insanları sıkacaktır. Karşınızda ki insanları etkilemek istiyorsanız fazla abartmadan sakin ama değişken ses tonları ile karşınızdakini etkilemelisiniz. Sonuçta komisyon üyeleri öğrencileri için diksiyonu düzgün bir eğitimci arıyorlar.

Özel Okul İlanlarında Hangi Branşlar Daha Çok Aranıyor?

Özel okul ilanlarında öncelikle sınıf öğretmeni, anasınıfı öğretmeni, matematik, fen bilimleri, yabancı dil öğreretmenleri (ingilizce, almanca, rusça, fransızca vd.) ve son zamanlarda beden eğitimi öğretmenleri aranmaktadır. Birçok okul akademik başarı da olduğu gibi sosyo-kültürel ve sportif başarılarla da reklamlarını yapmak istemektedir. Bu nedenle farklı spor branşları yapmış öğretmenleri tercih etmektedirler.

Sportif Başarı Bu Okullar İçin Önemli midir?

Her türlü reklam aracını kendilerini tanıtmak ve rakiplerinden ayırmak için kullanan okullar sportif başarıya son zamanlarda daha fazla önem veremeye başladı. Farklı spor branşlarında elde ettikleri il bazında dereceler ve ulusal dereceler okulların reklamı haline geldi. Özel okullar sizlerin akademik başarısından ziyade mesleki tecrübeniz ve başarınızla ilgilenmektedir. Beden eğitimi ve spor öğretmeni ilanlarına başvuracak adaylar özel okullarda gereğinden daha fazla çalışması gerektiğini unutmamalıdır. Spor branşlarında göstereceğiniz başarılar sizlerin bu kurumda daha uzun çalışmanızı ve bir sonraki sözleşme tarihinde masada pazarlık yapmanıza yardımcı olacaktır.

 

 

 

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın